30 Eylül 2008 Salı

MANKURTLAŞTIRMAK

Salim DOĞAN
Pınarbaşı/ B.Karamanlı
www.kayserihaber.com.tr 
www.mersinkenti.com 
Salimdogan38@hotmail.com  

MANKURTLAŞTIRMAK
 Bu kavramı birkaç yazımda daha kullandım. Anlamını da açıklamıştım. Ancak bir kere daha açıklamakta yarar görüyorum. Mankurtlaştırmak bir insanın belleğine format atmak demektir. Yani belleğini silmek demektir. Kişi kim olduğunu bilmez. Kime, neye, niçin hizmet ettiğini anlamaz. Mankurtlaştırılan kişi başkaları tarafından yönlendirilir, başkalarının emir ve direktifleri ile hareket eder. Kendisine ait bir talebi yoktur.
 Bu gelişme kişisel durumdan toplumsal bir olguya dönüşürse ve sistematik şekilde uygulanırsa, uygulama emperyalizm tarafından bir ulusu yok etmek için kullanılırsa bakın nasıl bir felaket kapınızı çalar. Bu toplumsal dönüşümü önemsemek ve Türk ulusunun her bireyine anlatmak bir yurttaşlık görevidir. Çünkü ulusal belleğin saklı olduğu genç beyinler mankurtlaştırılırsa bir zamanlar İran topraklarında hüküm süren Hassan Sabah’ın fedaileri durumuna düşürülen gençler George Soros’un elinde oyuncak olacaktır. Bu gençler Emperyalizmin yerli işbirlikçilerinin yönlendirmeleriyle ipe sapa gelmez eylemlerde bulunduğunda toplumun kafası karışacak, haklı haksız, yurtsever insanlar suçlu, hainlerse iktidar olacaktır. İşte o zaman bağımsız bir devletten özgürlükten, gelecekten, onur ve şereften bahsetmek olası değildir.
 Emperyalizmin askeri yöntemlerle işgal edemediği ülkelerde 21. yy düzen bozucuları George Soroslar yardımıyla demokratik kitle örgütlerini, birlikleri, dernekleri ve hatta partileri de kullanarak amacına ulaşmaya çalışmaktadır. Bu bir virüstür ve oldukça da tehlikeli bir toplumsal virüstür. Eğitim ortamına bulaştığında ve bu ortamda beş yıl kaldığında o toplumun düzelmesi ancak elli yıllık bazen de yüz ya da beş yüz yıllık bir mücadele gerektirmektedir. Tarihimize bakın Türkler elli yıl Çinlilerin esaretine böyle düşmedi mi? İlteriş Kağan (Yurt kurtaran) adını böyle almıştır. M. Kemal ATATÜRK tarihi özümsemiş bir lider olarak Orhun Kitabelerinden esinlenerek ulus belleğini kodlayarak gelecek nesillere aktarımını sağlamak için Gençliğe Hitabeyi, Nutku, Bursa Nutkunu kaleme almıştır. Gençliğe hitabe stratejik bir hitabedir. Çünkü ulus belleğini aktif tutmak, yurt savunmasını dinamik gençliğe emanet ederek ebediyete kadar devam ettirmek için bilinçli olarak söylenmiştir. O nedenle Amerikan emperyalizmi ve Avrupa kapitalizmi Anadolu’yu işgal edebilmek için ancak Türk gençliğinin belleğini silerek mankurtlaştırdıktan sonra kolayca amacına ulaşacaktır.
 Eğitim bağımsız ülkelerde büyük önem taşımaktadır. Eğitim bir ulusun geleceğini biçimlendiren kültür aktarımını gerçekleştiren en etkin toplumsal stratejik bir olgudur. O nedenle bu iş her insan tarafından yapılmamalıdır. İsteyen herkes öğretmen olabilir elbette. Ancak bunu gerçekleştirebilmek için kişide yurttaşlık bilincinin ve kişisel disiplinin alınmış olması gerekmektedir. Eğitimcinin toplumu birleştirici, ulusal birliği sağlayıcı, kültürleri kaynaştırıcı, ortak hedefler etrafında toparlayıcı bir görevi vardır. Eğitimci olayları kişiselleştiremez. Çünkü eğitim toplumsal bir gerçekliktir. Eğitimci bireysel farklılıklarla eğitim yapmaya çalışırsa bu büyük bir felaket olur. Kişisel haklar ve özgürlükler adı altında her bireyin talepleri tolumu param parça eder. Bölgecilik, hemşirecilik, aşiretçilik gibi çağdışı feodal sisteme ya da dinsel farklılıklardan tarikatçılığa kadar her türlü ikiliği halkın arasına sokarak emperyalist emellere kapı aralar. 
 Emperyalizme ve onun yerli işbirlikçilerine karşı başarıyla verilmiş olan şanlı Ulusal Kurtuluş Savaşı ardından M. Kemal ATATÜRK bir dizi devrimler başlatarak Türk ulusunun siyasi, sosyal, ekonomik ve kültürel yapısında yeniden yapılanmayı başarıyla gerçekleştirmiştir. Bu durum emperyalist Amerika ve Kapitalist Avrupa tarafından gözetim altında tutulmuş fırsat buldukça da müdahale edilmek istenmiştir. Ulusların varlığını sağlayan kültür aktarımı engellenirse geçlik boşluğa düşer. Benim maaşımı kim verirse ben onu savunurum fikri toplumda egemen olur. Sözde dünya yurttaşı fikrinin sadece emperyalizmin işine yaradığının farkında olamaz. Bu çizgiye getirilmek istenen gençliğin üzerinde büyük oyunlar tezgâhlanmaktadır. Gerekli ortamın sağlanabilmesi için düğmeye basılmıştır. 
 BOP doğrultusunda Ortadoğu’daki bağımsız ülkeler işgal edilerek halklar perişan edilmiştir. Anadolu’nun dört yanı Amerikan askerleri tarafından sarılmış durumda. Pek masumca bir davranış sergileseler de yakaladıkları en küçük fırsatı değerlendireceklerinden kimsenin kuşkusu olmasın. Bu tarihin tekrarıdır. Türk gençliği uyanık olmak durumundadır. 
 Uygulanmakta olan kültür aktarımı, ekonomik yaptırımlar ve dayatılan sosyal yaşam tarzı TÜRK ulusunun benimsediği tarz değildir. Ulus belleği boşaltılmaya çalışılmaktadır. Gençlik kim olduğunu, ne için yaşadığını, yurdunu, ulusunu, bayrağını, değerlerini unutmak üzeredir. Bu değerleri savunanların terörist olarak adlandırıldığı bir ülkede artık gençliğin MANKURTLAŞTIRILMASI Kaçınılmazdır. Amerika Ortadoğu’da bağımsız ülkelerin halklarını, öğretmenlerini, askerlerini, yargıçlarını, düşünce ve bilim adamlarını, gazetecilerini birbirine düşman etmek istemektedir. AMERİKA BATAĞA SAPLANMIŞTIR VE ÇÖKMEKTEDİR. Uyanık uluslar bu enkazın altında kalmazlar.
 NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE!

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Kredi derecelendirmesi hakkinda bireysel ögrenme, bankalarin yogun çalismalar oldugunu söylemek mümkün olacaktir yapti. Kendiniz adina çalismak için firsat her türlü erisim bu sorunu incelemek istiyorsaniz, Aiicco sigorta kredi kredi sirketi plc gibi özel bir adres yapmak mümkün kolayca ögrenme sürecinde bireysel kredi notlari. Bir noktada ciddi, bu notlar faydali olacaktir, bankalar size verecektir kredilerin yüzde tadini çikariyor. Yani bu sirket e-posta simdi kredi için geçerlidir: simdi igein_h_yizevbekhai@admin.in.th hemen kredi transferi ile devam etmek. Biz% 3 faiz oraniyla kredi veriyor. bireysel krediye her türlü hürmet kovan.

(1) Biz is için kisisel kredi vermek.
(2) Biz proje kredisi vermek.
(3) Biz, ögrenci kredi vermek.
(4) Biz konaklama kredi vermek.
(5) Biz insaat kredi vermek.

Eger kredi geri ödemek sizin seçim süresinde geri ödemek bildigi herhangi bir miktar için hemen basvurun.igein_h_yizevbekhai@admin.in.th: Bu e-posta oldugunu.