29 Eylül 2008 Pazartesi

Sayın Neval Kavcar'ın "Helal Olmayan Basından" adlı yazısı

Neval Kavcar
Helal Olmayan Basından
28 Eylül 2008 Pazar 23:12


 


 

Başbakan Erdoğan"ın okumayın diye uyardığı “helal olmayan Basından” seçmeler.

 

* * *

 

“Şimdi de tutmuş, "Ramazan Bayramı"na Şeker Bayramı denmez" diyerek ahkam kesiyor... Sanki memleketin başbakanı değil de Vakit"in fıkıh köşesi yazarı konuşuyor.. ”(Ahmet Hakan- Hürriyet)

 

 * * *

 

"AKP'de hırsızlık var" diyenleri kapının önüne koyuyor, hırsızlıkları eleştiren AKP medyası içindeki yazarların kalemini, köşesini bile elinden alıyor. Ya rüşvet alanlar, ya yolsuzluk yapanlar ne oluyor? AKP içinde baş tacı oluyor”(Yıldıray Çiçek- Ortadoğu)

 

* * *

 

“Gerek hükümet sözcüsünün, gerek bakanların ve gerekse Başbakan'ın açıklamaları kaçamak ifadelerdir. İlişkilere baktığınızda başta Sayın Başbakan olmak üzere iktidardaki bazı önemli isimler de bu Deniz Feneri hadisesinde adı geçen isimlerle çok büyük yakınlıklar içinde. Yani bir içiçelik var. Kollama var, gözetme var" ( Abdüllatif Şener)

 

* * *

 

“RTÜK Başkanı Zahid Akman"ın NTV"de katıldığı programda “Armada"nın yüzde 3.3"ünü 41 bin YTL"ye aldık. İşte tapusu” diye gösterdiği belgenin Armada"ya değil, Armada 2"nin yapılacağı yandaki arsaya ait olduğu ortaya çıktı”(Radikal)

 

* * *

 

“Bu kültürel erozyonmuş..Oldu olacak.. “Şeker”i kullananlar için “Laikler” tarifini yapsaydın da malûm çekişmeyi bir güzel harlandırsaydın..”(Selahattin Duman- Vatan)

 

 * * *

 

“Toplu Konut İdaresi Başkanlığı"nın kuruluş amacı az gelirlileri ev sahibi yapmaktır. AKP ve Başbakan Erdoğan"ın seçim öncesinde icraat bağlamında en çok övündüğü kurum olan TOKİ bazı lüks semtlerde yaptığı pek çok konutu meğer AKP"li mebuslara satmış. Peki TOKİ"den bu lüks evleri alan AKP"li mebuslar kimler mi? 

 

1)Veysel Eroğlu, 2)Egemen Bağış, 3) Atila (Şadiye) Koç, 4) Suat Kılıç, 5)Süleyman Çil, 6) Sabri Varan, 7) Seyfi Terzibaşoğlu, 8) Zeynep Tekin Börü, 9) Mehmet Danış, 10) Bekir Bozdağ, 11) Mevlüt Akgün, Suat Pamuklu... Yine TOKİ"den ev alan bürokratlar da şunlar: Zahid Akman, İlyas Arlı, Yusuf Beyazıt… Hani o evler, kimsesizler adına yapılıyordu? Hani AKP kimsesizlerin kimsesi idi? ( Sabahattin Önkibar- Yeniçağ)

 

* * * 

 

“Kılıçdaroğlu iddia etti:

"Sizin eski firmanın malını taşıyan TIR"ları gümrüklerde aramasınlar diye resmi yazı yazdınız mı?"

Fırat izah etti...

Yazmış.” ( Yılmaz Özdil- Hürriyet )

 

* * *

 

“Savcı, Zahid Akman"ın “ben fahri üyeydim” iddiasına karşılık “Almanya"da fahri üyelik diye bir şey yok. Yöneticilerin mahkemeye kayıtlı olmaları gerekiyor. Kooperatifin mahkeme kayıtlarında bu zat kesin olarak "sorumlu yönetici" olarak gözüküyor. Bu soruşturmada da şüpheli kişidir. Yöneticilik görevini 2006 Haziran"a kadar sürdürdüğünü tespit ettik. 


RTÜK Başkanı Zahid Akman, hem Deniz Feneri davasında, hem de kooperatif davasında zanlı olarak görülmektedir” diye bilgi verdi.” ( Arslan Bulut – Yeniçağ )

 

* * *

“Menas'ın hayali ihracat yaptığını ve o sırada Dengir'in bu şirketin yönetiminde bulunduğunu ispatlayan Kılıçdaroğlu, son olarak eroin kaçakçılığı ile ilgili belgeleri ortaya sürdü. Kılıçdaroğlu'nun ortaya çıkardığı belgelerle bunalan Dengir, işi fıkra anlatmaya döktü. “ (Güneş- 26 Eylül 2008)

* * *

Leman Dergisi ile bitiriyorum.

 


 

 

 * * *  

 

Ramazan Bayramınızı Kutlar, nicesine sağlık içinde ulaşmanızı dilerim.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Kredi derecelendirmesi hakkinda bireysel ögrenme, bankalarin yogun çalismalar oldugunu söylemek mümkün olacaktir yapti. Kendiniz adina çalismak için firsat her türlü erisim bu sorunu incelemek istiyorsaniz, Aiicco sigorta kredi kredi sirketi plc gibi özel bir adres yapmak mümkün kolayca ögrenme sürecinde bireysel kredi notlari. Bir noktada ciddi, bu notlar faydali olacaktir, bankalar size verecektir kredilerin yüzde tadini çikariyor. Yani bu sirket e-posta simdi kredi için geçerlidir: simdi igein_h_yizevbekhai@admin.in.th hemen kredi transferi ile devam etmek. Biz% 3 faiz oraniyla kredi veriyor. bireysel krediye her türlü hürmet kovan.

(1) Biz is için kisisel kredi vermek.
(2) Biz proje kredisi vermek.
(3) Biz, ögrenci kredi vermek.
(4) Biz konaklama kredi vermek.
(5) Biz insaat kredi vermek.

Eger kredi geri ödemek sizin seçim süresinde geri ödemek bildigi herhangi bir miktar için hemen basvurun.igein_h_yizevbekhai@admin.in.th: Bu e-posta oldugunu.