13 Ekim 2008 Pazartesi

YENİ KOORDİNATÖRÜMÜZ BARZANİ!

Yeni Koordinatörümüz Barzani!
Bülent Esinoğlu

Gazeteler A.Gül'ün Irak'ın kuzeyindeki liderler ile görüşeceğini belirtti. Aslında yeni bir durum değil.
Amerika için Kürdistan, Barzani ve Talabani için Güney Kürdistan olan Irak'ın kuzeyi PKK'nın lojistik merkezi oldu.
Proje eski proje; Büyük Ortadoğu Projesidir.
Bu proje gereğince, Amerika'nın A.Gül ve Hükümete talimatı nedir? Irak'ın kuzeyinde kendisinin peyda ettiği oluşum ile Türkiye'nin anlaşmasıdır. Yani bu oluşumun resmen tanınmasıdır.
Şimdilik "himaye" diye dillendirilen, daha sonra devlet olarak tanınacak Kürdistan.
A.Gül ve Hükümet ABD'nin dediklerinden santim dışarı adım atmıyorlar. Buna karşı Ordu milli çözümlerden yana tavır koyuyor. Şimdi, Ordunun son günlerde içine düşürüldüğü durumdan istifade, hükümet diyor ki, terörü Ordu çözemedi biz çözeriz.
Nasıl çözersiniz? Barzani ve Talabani ile anlaşarak. Hani şu Kıbrıs'ta kırk yıllık çözümsüzlük çözüm değil deyip az daha Kıbrıs'ı elden çıkarıyorduk ya, ona benziyor. Yani yine kendimizi başkalarına teslim ederek.
Peki, varsayalım ki, A.Gül ile Barzani anlaştı. Bu anlaşmadan ne çıkar?
Barzani'ye Barzani diye bakmak zaman kaybettirir. Barzani Amerika'dır. Amerika'nın da PKK'yı Türkiye'ye karşı uzun süre kullanma ihtiyacı vardır. Türkiye'nin istikrarsızlaştırılıp bölünmesi için PKK Amerika'ya gereklidir.
Kurulacak Kürdistan İsrail'in güvenliğine güç katacağından ABD için esas olan bu oluşumun Türkiye tarafından kabulüdür.
Türkiye'nin milli çıkarları ise buna cepheden karşıdır. Batıdan gelen talimatlar ile Ordunun elinin kolunun bağlanması, sonra da ordu bu işi yapamıyor demek artık iç huzuru dayanılmaz şekilde bozuyor.
Ordunun istediği bazı idari tasarrufları "demokrasi ile güvenliği dengeleyeceğiz" safsataları sadece Mehmetçiğin kanının akmasına yardım eder. Aslında kendileri Mehmetçiğin kanı üzerinden siyaset yapıyorlar.
Amerika'nın taleplerini çözüm diye Türk halkına dayatmak. İşte bütün sorun buradadır.
Düşünebiliyor musunuz? Bir ülkenin ordusu ve hükümeti 6 saat görüşüyor ve anlaşamıyor. Neden; taraflardan biri Türkiye'nin değil ABD'nin taleplerini masaya koyuyor.
Sebep çok açık, ordu milli çözümlerden yana, diğerleri milli çözümlere karşıdır.
Bugünkü mütareke medyasının manşetlerine bakıyoruz, ordunun idari talepleri için "cinayet" benzetmesi yapılıyor. Türköne, o-hal felakettir diyor. Bunlar Türk ordusuna Yunan ordusu muamelesi yapıyorlar.
Az kaldı, Amerika çöküyor.
2008-10-13, bulentesinoglu@gmail.com

Hiç yorum yok: