16 Ekim 2008 Perşembe

PLÂN ŞİMDİLİK YÜRÜYOR

Bu mesajı dikkat işaretle
M. B. Gültekin'in yazısı: "Plan şimdilik yürüyor"
17 Ekim 2008 Cuma, 1:37
Kimden:
"İP BİLGİLENDİRME VE BASIN BÜROSU" Göndereni Kişiler'e ekle
Kime:
Undisclosed-Recipient@yahoo.com
Mesaj ek içeriyor
Plan yürüyor O-O 081016.doc (35KB)
16 Ekim 2008


Olmak ya da Olmamak
Mehmet Bedri Gültekin

Plan şimdilik yürüyor

Aktütün Karakolu’na yapılan PKK baskınıyla ile neyin amaçlandığı, aradan geçen 15 günün ardından bütün çıplaklığı ile ortaya çıkmış bulunuyor.

Yorumu sonraya bırakalım. Olgulara bakalım: Amerika Irak’ın Kuzeyi’nde bir “Kukla Devlet” kurdu ve Türkiye’nin bu “Kukla Devleti” tanımasını istedi.

Türkiye ise “Kukla Devleti” bugüne kadar tanımadı. Haklı olarak Amerika’nın Kukla Devlet ile ilgili hedefinin, bu oluşumu zamanla Türkiye’ye doğru genişletmek olduğunu düşündü.

Karakol baskınından sonra AKP Hükümeti, Irak Özel Temsilcisi Büyükelçi Murat Özçelik’i Bağdat’a gönderdi ve Mesut Barzani ile doğrudan görüştü.

Abdullah Gül ise yakında Irak’a gidecek ve Talabani ile görüşecek. Ondan sonra Erbil’e gideceği ve Barzani ile de buluşacağı söyleniyor.

Bu gelişme şu anlama gelmektedir: AKP Hükümeti Türkiye’nin “Kukla Devlet” ile ilgili çekincelerinden vazgeçmiştir. Amerika’nın bu konudaki dayatmasını kabul etmiştir.

HEDEF TSK

İkinci olgu, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne karşı yürütülen akıl almaz karalama kampanyasıdır. “Taraf” gibi Amerika’nın “özel savaş” araçları,” Vakit” gibi dinci bağnazlığın sesleri, Fethullahçı basın yayın organları ile iktidar yandaşı medya koro halinde saldırıya geçtiler.

Amaç, halkın gözünde itibarı sıfırlanmış, eli kolu bağlanmış ve laik demokratik Cumhuriyet ile bağımsızlığı savunmak şeklindeki asli görevlerini yapamaz duruma düşürülmüş bir Ordu’dur.

Bu yöndeki fütursuzca tavırlar bilindiği üzere, en sonunda Genelkurmay Başkanı’nı; herkese “doğru yerde durma” çağrısını yaptığı açıklamasını yapmaya zorladı.

Ordu’ya yönelik bu karalama ve yıpratma kampanyasının bir benzerinin, Birinci Dünya Savaşı’nın hemen ardından sadece İstanbul’da, Mütareke Basını tarafından yapıldığını belirtelim.

ÜNİTER DEVLETE VEDA

Aktütün baskını ile hedeflenen üçüncü amaç ise şimdiden dillendirilmeye başlandı. PKK ile masaya oturmak ve kapsamlı bir af ile dağdakilere silahları bıraktırmak!

“Af” ve “dağdakilere silah bıraktırmak!” Kulağa hoş geliyor. Politikada önemli olan araçlar değil, araçların kim tarafından ve hangi amaçla kullanıldığı önemlidir.

Mesele, Kürt asıllı vatandaşlarımızın demokratik hakları ile ilgili sorunların çözümü meselesi değildir. Son otuz yılın gelişmeleri içinde bilindiği üzere bu konudaki sorunlar esas olarak çözülmüş bulunmaktadır.

Ama tıpkı Irak’ta olduğu gibi Türkiye’nin etnik temelde ayrıştırılması, üniter devlet yapılanmasından vazgeçilmesi ve PKK’nın bu yeni yapılanma içinde yasallık kazanması.

Şimdi hedef budur. Ve Amerika Türkiye’ye işte böyle bir “barışı” kabul ettirmeye çalışıyor. “Af” bunun için dillendiriliyor.

İktidarın bu adımı atmaya da teşne olduğunu belirtelim.

ÜÇ İSRAİL

Bahsettiğimiz bütün bu olgular ve işaretler, yıllar öncesinden hazırlanan Amerikan Planı’nın yürüdüğünü gösteriyor.

2000’e Doğru Dergisi’nin daha 1988 yılında “ABD’nin Üç İsrail Planı” adıyla açıkladığı bu Amerikan Planı’nın; 1991 yılındaki Körfez Savaşı’ndan sonra adım adım hayata geçirilmesinde önemli yol alındı.

Bu “Plan” özetle şöyledir.

Birinci “İsrail”, bildiğimiz İsrail. Bu Devlet, Amerika’nın bölge hakimiyeti açısından vazgeçilmez. Bütün bir İslam Dünyası’nın ortasında ve bu Dünyanın düşmanlığını üstüne çekmiş olan İsrail, ancak Amerika ve Batı Dünyası’na dayanarak yaşayabilir.

Onun için varlığı ve devamı ancak emperyalist bir devlete kayıtsız şartsız boyun eğmeye bağlı olan “devlet”ler için, “İsrail” tanımlamasını kullanıyoruz.

Irak’ın Kuzeyinde kurulan “Kukla Devlet” ancak bir “İkinci İsrail” olabilir. Arap, Fars ve Türk Dünyasının düşmanlığı ile çevrili ve denize çıkışı olmayan bir “devlet”, başka türlü yaşayamaz.

Öte yandan Amerika “Birinci” ve “İkinci İsraillerin” var olabilmesi için Türkiye’de de; Kurtuluş Savaşı ve Kemalist Devrim ile köklü bir hesaplaşma sonucu kurulacak bir “mafya tarikat diktatörlüğü” gereklidir.

İşte bu da “Üçüncü İsrail”dir.

SÜRECE NOKTA KOYMAK

Yaşadığımız süreç “Üç İsrail”in gerçekleştirilme sürecidir. 1991 yılında “İkinci İsrail”in temeli atıldı.

1990’larda Türkiye’yi yöneten aymazların yardımıyla “Kukla Devlet” adım adım inşa edildi. Amerikan işgalinden sonra ise biti iyice kanlanan “İkinci İsrail”, Türkiye’ye kafa tutmaya başladı.

Artık sırtı sağlamdı.

AKP iktidarı döneminde ise “Üçüncü İsrail” hayata geçiriliyor. Ergenekon Operasyonu ile bu sürece, şimdi bir nokta konulmak isteniyor.

Sürece nokta konulmasının önündeki en büyük engel, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin direnişi ve geçen yıl Cumhuriyet mitingleri ile kendini ortaya koyan bağımsızlıkçı “dip dalgası” ve onun Siyasi Partisidir.

“Dip dalgası”nı aşmak için Ergenekon Operasyonu, TSK engelini aşmak için Ergenekon Operasyonu ile birlikte PKK sopası kullanılıyor.

Evet, Bu Plan AKP sayesinde bugüne kadar yürüdü.

Amerika’nın Dünya çapında kaybettiği koşullarda ise daha ne kadar yürüyecek, hep beraber göreceğiz.

mbgultekin@ip.org.tr

www.ip.org.tr

Hiç yorum yok: