15 Ekim 2008 Çarşamba

ORDUYA KARŞI ORDU

Bu mesajı dikkat işaretle
<>[DipDalgasi:4090]<> Orduya Karşı Ordu
15 Ekim 2008 Çarşamba, 16:45
Kimden:
"Ali Serdar Bolat"
Göndereni Kişiler'e ekle
Kime:
Undisclosed-Recipient@yahoo.com


Ordunun Hiçbir Talebi Karşılanmadı, hatta…

Bülent Esinoğlu



Terörle Mücadele Kurulu iki kez altışar saat toplandı. Ordunun terörle mücadele konusunda bazı talepleri vardı. Mücadelenin daha etkin yapılmasına yönelik bu taleplerin hiçbirisi Hükümet tarafından karşılanmadı.

Böylece Altınova'da başlayıp Aktütün baskını ile devam eden diğer terör olaylarının neden yapıldığı açığa çıktı.

Mütareke Medyası Aktütün baskını ile ilgili olarak Orduyu suçladı. Ordunun daha fazla yetki ile donatılmayı sağlamak için, baskınları önceden bildiği halde "kasten" gerekli tedbirleri almadığı hususunda mütareke basını tarafından suçlandı.

Aslında iktidar açıktan kendisinin söyleyemediklerini, Taraf gazetesine sızdırarak söylemektedir. Diğer gazeteler de ertesi gün bunları alarak çoğaltmaktadır.

Dönelim Terörle Mücadele Yüksek Kurulunun toplantısına. Terörle mücadelede "sivil inisiyatif" adı altında ordunun bir kısım yetkileri de sivile, yani iktidar tarafına aktarıldı.

Terörle mücadele için yeni bir müsteşarlık kurulacak. İçişleri Bakanlığına bağlı olacak bu kurum, 1992 yılına kadar "özel harekât birlikleri" adı altında polislerden müteşekkil olarak vardı. 1992 yılında Ordunun talebi ile kaldırılmıştı. Şimdi yeniden ihdas ediliyor.

Ordunun o tarihlerde bu timleri istememesinin sebebi; bu timlerin kanunsuzlukları ile oradaki iç barışı daha da tehlikeye düşürmesi ve terörün daha da artmasına sebep olmasıdır.

Özel kuvvetlerin güneydoğudan çekilmesinden iki yıl sonra terör en az düzeye inmişti. Yani bazılarının sandığı gibi özel timlerin faydası değil zararı olmuştur.

Şimdi adını Terörle Mücadele Müsteşarlığı koyup daha ileri yetkiler ile donatmak, Ordunun yetkilerini tırpanlamak anlamına gelir. Bu müsteşarlık bu kez, MHP fikriyatında değil, Fethullah fikriyatında olacak demektir.

Aslında yaşadıklarımız Büyük Ortadoğu Projesinin alt uygulamalarıdır. Bunu bu günlerde MHP'nin bir miktar kavradığını görüyoruz. AKP'yi her konuda destekleyen MHP uyanıyor ama Amerika'yı başa koymadan nafile. MHP'nin de BOP projesine, imha edilmek üzere dâhil edildiği anlaşılıyor. (Vakit) Başta İşçi Partisi vardı ardından CHP'yi dâhil ettiler. Şimdi de MHP.

Hatırlayalım. Ulusalcılığı ve milliyetçiliği terör kapsamına almamışlar mıydı?

İktidar, Amerika adına yürüttüğü gizli savaşı açıktan yürüteceğe benziyor. Muhalefeti artık muhatap almayacağım demesinin manası şudur: "Siz de kim oluyorsunuz, benim arkamda Amerika var. Ben kararımı verdim. Batının verdiği tüm talimatları aynen uygulayacağım. Barzani ile de görüşürüm, Talabani ile de görüşürüm. Ordu bu işi kıvıramadı onun için elindeki yetkileri alacağım. Terörle mücadele müsteşarlığı kuracağım. Terörle mücadele nasıl olurmuş size göstereceğim."

Bunların ağababaları Özal da orduya karşı ordu kurmaya kakmıştı.

Bundan böyle sınır dışı harekât mı yapılacak, Genel Kurmay Başkanı, Terörle Mücadele Müsteşarı'na telefon edecek. "Bu hareketi yapabilir miyim" diye soracak.

Amerikan iradesinin şimdilik başarılı olduğu görülüyor. Bu sahte bir zaferdir. Hiçbir iktidar kendi devleti ile savaşı kazanamaz. Kazanırsa devlet biter.

Türkiye bitmeyeceğine göre AKP bitecektir.

2008, bulentesinoglu@gmail.com

Hiç yorum yok: